У центрі Богодухівки Чорнобаївського району навесні впорядкували територію. Посаджені квіти гарно прийнялися й заквітували.  Біля трояндової алеї встановили відеокамеру, та навіть вона не стала перешкодою на шляху нічних злодіїв. Недавнього літнього ранку виявилося, що на алеї хтось не тільки позрізував квіти троянд, а й повикопував деякі кущі, — пише «Черкаський край».

Героя відразу ж вирахували — громадський помічник дільничного інспектора поліції прослідував за погубленими пелюстками аж на куток Шишківку, куди зловмисник відніс троянди своїй симпатії. Відпиратися було безглуздо, адже підтвердженням служила й відеозйомка.

— Я прийшла за своїми трояндами, — заявила з порогу господині сільський голова, навідавшись до цього двору пополудні.
— Он вони у відрі в сараї. Вони мені й не нужні. Приніс їх опівночі, — повідомила жінка.

Знищені квіти й справді були вже нікому «не нужними»: квітуючі в літню спеку вони б не прижилися ні в неї, ні повторно на клумбі, де утворилася прогалина.

Далі події в історії з трояндами, де замішані палкі почуття, стрімко розгорталися в зовсім не ліричному жанрі. 52-річний чоловік вкоротив собі віку, залишивши записку, що з собою покінчив через жінку, бо вона йому погрожувала. Через те, що він її «підставив», вона видасть і решту його злодійських походеньок. А на мобільному телефоні покійного знайшли повідомлення від коханки: «неси рози тільки з корінцями». В селі таки схильні до того, щоб за вкрадені троянди винувату покарали, може тоді поменшає в селі крадіжок. За справу взялися правоохоронці.