На Черкащині тривають роботи з поточного середнього ремонту доріг загального користування. Депутати вже повідомляють про неналежне виконання робіт на певних ділянках. А два об’єкти поки навіть без проектно-кошторисної документації.

Про це повідомили сьогодні під час координаційної наради в ОДА.

– Ремонт доріг найбільш резонансне питання області. Ми мали негатив через використання коштів дорожнього фонду. Це що стосується доріг місцевого значення. Наголошую, наша мета – це якість. Ми не гналися за ямковим ремонтом, а йдеться про нові дороги, середній поточний ремонт. Ми визначили перелік доріг для середнього ремонту, враховуючи нагальність потреб – це рух швидких, шкільних автобусів тощо, – говорить голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.

За словами керівника департаменту інфраструктури, розвитку та утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення Сергія Чубаня, САД вже оголосила 127 тендерних процедур на суму 372 мільйони гривень.

– Із них на експлуатаційне утримання доріг загального користування місцевого значення – 2 процедури, на поточній середній ремонт доріг загального користування місцевого значення – 93 процедури, на дрібний ремонт – 32 процедури. Також мають місце такі, що не відбулися або скасовані процедури. Таких 24, які вже повторно оголошені, – говорить Чубань.

Станом на 13 липня укладено 30 договорів. Сьогодні мають укласти ще 7 договорів на 30 мільйонів гривень.

Вже розпочаті роботи в Драбівському, Золотоніському, Звенигородському, Кам’янському, Катеринопільському, Лисянському, Монастирищенському, Смілянському, Уманському, Христинівському, Черкаському, Чигиринському, Чорнобаївському, Шполянському районах та місті Сміла.

– По Черкаському району вже є інформація від депутатів про неякісне виконання робіт Облавтодором. Сьогодні на місце виїде комісія. Дав доручення директору служби, щоб неякісні роботи не оплачувалися, акти виконаних робіт не підписувалися, – додав Сергій Чубань.

Сума оголошеної вартості робіт по об’єктах, де вже укладені договори, становить 77 млн 627 тис. При цьому укладено договорів на суму 76 млн 168 тисяч гривень. Економія склала півтора мільйони гривень.

По трьох об’єктах вже завершені роботи з поточного середнього ремонту.

– Залишається невирішеним питання проектно-кошторисної документації на поточній середній ремонт автомобільної дороги місцевого значення Сміла – Березняки – Райгород – Кам’янка в межах Смілянського та Кам’янського районів і по вулиці Незалежності в місті Золотоноша, – зауважив директор департаменту. – Для прикладу в Золотоноші у кошторисній документації зазначають, що асфальт вони будуть розкладати вручну. Ми зробили зауваження, але поки ніякої реакції немає. А це все відтерміновує тендер та виконання робіт.

Зрештою очільник області дав доручення доручення перерозподілити кошти на інші райони, якщо від районів до 12.00 сьогодні не надійдуть необхідні документи.