Військовою прокуратурою Черкаського гарнізону Центрального регіону України встановлено факт викрадення військового майна з однієї із військових частин ЗСУ, дислокованої  у Черкаській області.

Даний факт викрадення кабелів живлення на загальну суму понад 200 тисяч гривень підтверджено за результатами опрацювання інформації щодо дотримання службовими особами військових формувань Закону України «Про правовий режим майна у Збройних Силах України».

Встановлено, що кілька військовослужбовців військової частини, діючи за попередньою змовою, незаконно проникали до сховища частини упродовж двох місяців і таємно викрадали мідні кабелі живлення. Після чого крадії в погонах реалізовували їх шляхом здачі на металобрухт.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України. Наразі проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії та встановлюються особи, які причетні до вчинення вказаного злочину.

Санкція ч. 3 ст. 410 КК України (Викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна або заволодіння ними шляхом шахрайства, вчинені військовою службовою особою із зловживанням службовим становищем, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або такі, що заподіяли істотну шкоду, якщо вони вчинені в умовах особливого періоду, крім воєнного стану) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років.

За інформацією прес-служби військової прокуратури Центрального регіону України.