У січні–червні 2018р. порівняно з січнем–червнем 2017р. індекс промислової продукції в області становив 102,8%, повідомляють в Головному управлінні статистики в Черкаській області.

Зокрема зростання відбулося у виготовленні виробів з деревини, виробництві паперу та поліграфічній діяльності у 1,8 раза, виробництві хімічних речовин і хімічної продукції – у 1,5 раза, текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів – на 8,5%, постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря – на 8,3%, металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів, крім машин і устатковання – на 3,5%.

Водночас спад спостерігався на підприємствах добувної промисловості і розроблення кар’єрів на 13,3%, машинобудування, крім ремонту і монтажу машин і устатковання – на 11,4%, виробництва основних фармацевтичних продуктів та фармацевтичних препаратів – на 9,3%, виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції – на 5,7%, виробництва харчових продуктів, напоїв – на 4,0%.