11 липня, з метою визначення стану пожежної та техногенної безпеки полігонів твердих побутових відходів району, фахівці Катеринопільської пожежно-рятувальної частини провели спеціальний рейд. Метою заходу було попередження виникнення пожеж на сміттєзвалищах, а також проведення заходів щодо протидії пожежам під час пожежонебезпечного періоду. Повідомляють в обласному управлінні ДСНС Черкащини.

Лише в минулому році в районі виникло 7 пожеж на полігонах ТПВ, а також на стихійних смітниках. Основною причиною виникнення загорань залишається людська необачність та недбалість, нехтування правилами пожежної безпеки. Така увага з боку Служби порятунку до місць із сміттям не випадковий, адже пожежі на сміттєзвалищах відносяться до найбільш складних та тривалих, що до того ж вимагають значних часу, ресурсів, зусиль та засобів.

Спілкуючись із керівниками комунальних підприємств, на балансі яких знаходяться сміттєзвалища, зустрічаючись із місцевим населенням, яке мешкає поруч, рятувальники  наголосили на важливості дотримання правил облаштування та безпеки при утриманні полігонів ТПВ, обмеження користування відкритим вогнем на території та поруч із сміттєзвалищами.