На Черкащині співробітники Служби безпеки України викрили на систематичних хабарах начальника фінансово-економічної служби однієї із військових частин регіону. Про це інформує прес-служба УСБУ області.

Оперативники спецслужби встановили, що майор Збройних Сил України налагодив механізм отримання неправомірної вигоди від військовослужбовців, які звільняються зі служби. За «винагороду» у п`ять тисяч гривень він забезпечував оформлення фінансових документів, необхідних для проведення передбачених законодавством виплат, та не створював штучних перешкод при отриманні відповідних довідок.

blank

Правоохоронці затримали хабарника у центрі Черкас під час отримання чергової суми неправомірної вигоди від військовослужбовця.

blank

Наразі вирішується питання щодо оголошення зловмиснику про підозру в скоєнні злочину передбаченого за ч. 3 ст. 368 Криминального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин та інших осіб можливо причетних до протиправної діяльності.

blank

Операція з викриття хабарника проводилась спільно з військовою прокуратурою Черкаського гарнізону.