Ще на вихідних у соцмережах громадськість почала обрурюватися діями чиновників з Кам’янщини, що хизувалися збитим ворожим безпілотником, виставивши на своїх сторінках відповідні фото. Після шквалу критики, пости та фото фігуранти скандалу видалили. Адже, як відомо, правоохоронці суворо забороняють повідомляти подібну інформацію, і за це передбачена відповідальність перед законом, тож навіть якщо посадовці і справді самі збили ворожу техніку, то не мали права про це писати. Однак, як виявилось, у пошуках слави кам’янчани пішли ще далі.

blank

І про це свідчать скріни публікацій, що залишились.

blank

Як написав екссекретар Черкаської міської ради, а нині захисник України Ярослав Нищик, насправді нібито безпілотник ніхто і не збивав, а… взяв із музею виключно для потіхи власного непомірного его!

“Як можна довести, що ти не просто довбо*об, а абсолютний імбіцил? Для цього треба зібратись докупи депутату Черкаської районної ради, заступникам голови Михайлівської ОТГ, вкрасти з музею уламки російського БПЛА “Гранат-4″, сфоткатись з ними в полі. Розповідати, що це вони його збили. Дальність польоту цього БПЛА 100 км. В мене є прохання до військової адміністрації, СБУ, поліції – хто там ними займатиметься, не карайте суворо. Досить буде їх просто обісцяти. Ну, а колеги хай їм руку подають після цього”, – написав Нищик на Фейсбуці.

blank

Нагадаємо, за офіційними повідомленнями минулого тижня над областю було збито ворожі ракету та безпілотник. Проте стосовно того, чи справді чиновники розіграли воєнну сценку, – поки не було жодних офіційних коментарів.