Вагою майже вісім тон і висотою понад 27 метрів. Саме такі параметри опори високовольтної лінії електропередач, які обслуговують в регіоні ПАТ «Черкасиобленерго». Опори потребують періодичної заміни через руйнування, адже всі вони були встановленні ще у період СРСР, пише “Про все”.

Із початку вересня в Чигиринському районі було замінено три бетонні опори, які потребували негайної заміни. Процес триватиме і далі.

blank

Такі роботи проводяться регулярно. Щорічно здійснюється обстеження бетонних та металевих опор. Зокрема, у ході перевірки повітряної лінії 154 кВт «Орбіта» ¾, яка є відгалуженням високовольтної лінії Олександрія-Знам’янка та яку було уведено в експлуатацію ще у 1981 році, спеціалісти виявили зовнішні ознаки руйнування опор – відшарування бетону, корозію арматури тощо, – розповідає  заступник технічного директора з високовольтних мереж ПАТ «Черкасиобленерго» В’ячеслав Гайко. – Вони у будь-який момент могли впасти і лишити без електропостачання увесь Чигиринський район.

blank

Для попередження можливої надзвичайної події опори вирішили замінити.

blank

За словами В’ячеслава Гайка, для заміни однієї опори фахова бригада з 21-го працівника та восьми одиниць техніки потребує один робочий день. Тож власними зусиллями енергетики забезпечують безперебійне функціонування мереж та їх підтримання у належному стані. Він наголосив, що жителі Чигиринщини навіть не відчули перебоїв з енергопостачанням, оскільки було підключено резервну лінію, яка повністю забезпечила потреби людей та підприємств району.