Прокуратурою Черкаської області забезпечено реальне виконання рішення господарського суду про визнання недійсним і скасування свідоцтва про право приватної власності, а також визнання права власності на нерухоме майно Потаського комбінату хлібопродуктів за державою. Повідомили у пресслужбі обласної прокуратури.

Наразі за втручання прокуратури Черкаської області припинено незаконне право приватної власності на цілісний майновий комплекс Потаського комбінату хлібопродуктів площею понад 43 тис. кв м, вартістю 146 млн грн.

Нагадаємо, з огляду на грубі порушення вимог законодавства при відчуженні вказаного вище майна, з метою поновлення державних інтересів прокуратура звернулася до суду з відповідним позовом, довівши суду правову позицію, що відповідає державним інтересам.

Таким чином, органами прокуратури Черкащини продовжено здійснення системної роботи щодо повернення у державну власність 5 цілісних майнових комплексів хлібоприймальних підприємств області, які незаконно набули форму приватної власності, всупереч рішенню Верховної Ради України про заборону їх приватизації.

На цей час в державну власність уже повернули 4 об’єкти – Шполянський, Уманський, Христинівський та Потаський зернопереробні підприємства області загальною вартістю 365 млн грн.

Питання повернення майна Тальнівского хлібоприймального підприємства вартістю 164 млн грн наразі є предметом судового розгляду Північного апеляційного господарського суду.