Житель Черкащини намагався продати гранатомет, гранати та набої до великокаліберної зброї. Факт збуту задокументовано. Відкрито кримінальне провадження. Повідомили у нацполіції Черкащини.

Сьогодні, 27 лютого, в рамках роботи щодо протидії незаконному розповсюдженню зброї та боєприпасів на території області працівниками поліції, спільно зі співробітниками СБУ та за процесуального керівництва прокуратури Черкаської області задокументовано факт збуту зброї місцевим жителем. Зловмисник  намагався незаконно збути гранатомет РПГ-18, дві гранати Ф-1 та 23 набої калібру 12,7 мм до великокаліберного кулемета (КПВТ). Зброю чоловік ховав на даху однієї з багатоповерхівок міста Черкаси.

Факт збуту задокументовано, речові докази вилучено. За інформацією, якою володіє слідство, вилучена зброя та боєприпаси були незаконно переміщені з району проведення операції Об’єднаних сил.

За вказаним фактом розслідується кримінальне провадження, відкрите за статтею 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до семи років. На даний час проводяться першочергові слідчі дії.

blank

blank

blank

blank