Партія “Слуга народу” в Черкасах знаходиться у глибокому підпіллі. Бо одразу після того, як стартувала передвиборча президентська кампанія, черкащани кинулись шукати офіс Зе Команди, але – не знаходили. Ані адреси, ані чіткого уявлення про керівників, ані телефонів приймалень. Більше того, навіть всюдисущі журналісти черкаських видань неодноразово публікували у Фейсбук пости про те, що хочуть хоч якось зв’язатись із штабом пропрезидентської партії, але ніяк не можуть цього зробити.

Звісно, якась кімната, яку мало не секретними каналами доводилось знаходити небагатьом черкащанам, була. Однак там найупертіші відвідувачі також отримували “облом” замість відповідей на запитання – бо їм, знову ж таки, не називали очільників, не давали телефонів, а випроводжували словами “ми просто клерки і нічого не вирішуємо”.

Складається враження, що вся партія – одні”дрібні клерки, які нічого не вирішують”, а сама партійна структура – суцільний віртуальний проект. Тож тут, вочевидь, ні про яку прозору роботу і відкритість влади перед народом нам і сподіватись не варто.

Втім, результати голосування на парламентських виборах мали б хоч якось “візуалізувати” “Слуг народу”, бо ж партія має конкретний і дуже високий результат на виборах і переможців на 5 із 7 черкаських округів. Люди вже навіть встигли звикнути, що під час виборчої гонки Зе Кандидати весь час “турбуються і переймаються їхніми проблемами”. Вони практично кожного дня зустрічались вже із живими виборцями, а не “висіли” у соцмережах, і давали обіцянки, як тільки їх оберуть, “служить в поті чола”.

Та після перемоги, схоже, “слуги” знову перейшли “в астрал” фейсбуків-телеграмів. Бо, знову ж таки, як нарікають черкаські журналісти, зв’язатись із вже без п’яти хвилин нардепами і взяти в них коментарі – неможливо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від новообраних “слуг” черкащани чекають чуда. І “чудо” буде!

Так це ж іще вони присягу не прийняли і не перебрались остаточно на Печерські пагорби. А що ж буде потім? Чи зможуть черкащани зв’язатись із своїми “слугами”, якщо тільки двоє з них “прив’язані” до області нинішнім місцем проживання? Громадські приймальні у них, вже ясно, з’являться не скоро (і чи з’являться взагалі – ще питання), де офіс партії – не відомо, куди йти виборцям і в кого просити допомоги – не ясно.

Проте ясно інше, наші люди явно про все це не думали, коли “бігли” голосувати в надії на миттєве Зе Покращення. І завтра наш народ знову почне клясти владу, яка до нього “не дослухається” та читати мантри про міфічне “фальшування” і власну “невинуватість” у такому результаті і ставленні до нього “Слуг народу”, чим звик себе виправдовувати завжди. І коли масово голосував за Партію регіонів, і ще раніше – обираючи комуністів-соціалістів замість В’ячеслава Чорновола.

А варто нагадати бородату мудрість про хрін: бачили очі, що купували, – тепер їжте, хоч повилазьте. Бо кожен, хто голосував за віртуальних нардепів, має розуміти – що вибрав “картинку цукерки” замість справжніх справ. А “картинку” йому якраз і дають! І вона не передбачає буденно-побутової конкретики!

Варвара Горова