Проект ініціювало Міністерство у справах ветеранів спільно з Черкаською обласною адміністрацією, представниками соціальної служби та членами ГО «Побратими», які запровадили та почали реалізовувати на Черкащині.

Нагадаємо, в березні відповідний Меморандум про співпрацю між Міністерством у справах ветеранів України та Черкаською ОДА підписали очільник Черкащини Олександр Вельбівець та міністерка Ірина Фріз – з метою взаємодії та координації діяльності для допомоги атовцям та членам їхніх сімей.

Наразі стартував перший етап проекту. В обласній адміністрації з цього приводу провели засідання за участі очільника області Олександра Вельбівця.

Так, у Черкаській області розпочалось консультування та навчання фахівців соціальної роботи відповідних соцслужб області.  Їх консультують щодо опитування учасників бойових дій, вчать вірно визначати їхні потреби, оцінювати психологічний стан і дійсний рівень задоволення держпідтримкою на місцевому рівні.

Інформацію, зібрану під час анкетування, внесуть в загальну базу. Таким чином будуть визначені найголовніші та найбільш актуальні проблеми ветеранів та оцінено загальний рівень соціального захисту в області. Відповідно, це дасть  змогу розробити комплексні програми щодо психосоціальної реабілітації ветеранів.