Учора до Уманської лікарні звернулось 6 осіб із підозрою на коронавірус, і у 4 з них лабораторно підтверджено діагноз. Про це на своїй сторінці у “Фейсбук” повідомляє міський голова Умані Олександр Цебрій.

“У шестимісячної дитини, про яку повідомлялось раніше, також виявили хворобу. Всі вони знаходяться в міській інфекційній лікарні, наші лікарі роблять все необхідне, що передбачено у подібних випадках. Лікарня забезпечена всім необхідним, але ми всі маємо лікарям допомагати, щоб вони могли безперебійно надавати медичну допомогу. Я хочу закликати уманчан не панікувати, але бути соціально відповідальними, дотримуватись карантинного режиму, піклуватися про людей похилого віку, про своїх батьків, виконувати всі вказівки і рекомендації лікарів. Все буде добре”, – закликав Цебрій.

Нагадаємо, раніше в Умані було госпіталізовано із коронавірусом жителя Родниківки, що повернувся із Арабських Еміратів, а згодом із таким же діагнозом в лікарню потрапила його дружина. У той же час в Черкаській інфекційній лікарні перебуває житель Кам’янки, в якого також виявили коронавірус, коли тестували всіх хворих на пневмонію. Він працював водієм на пасажирському транспорті. Нині тестують всіх, хто з ним контактував.

Таким чином в області вже 7 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу.