Почесні грамоти, подяки, дипломи, безліч вітальних слів та квітів. Усе – для працівників культурної галузі Черкащини, яких сьогодні вітали напередодні професійного свята. В обласній філармонії зібрались представники галузі з усієї області. Поміж них: артисти, художні керівники, вокалісти, письменники, митці та багато інших.

Зі словами шани звернувся до присутніх очільник області Роман Боднар, висловивши вдячність за важку, але надзвичайно благородну та важливу для суспільства працю.

– Культура – набагато ширше й глибше поняття, аніж ми звикли думати. Це – цінності й традиції. Те, що маємо передавати від предків до наших нащадків. Культура формує нашу ідентичність, – сказав голова облдержадміністрації. – Говорячи про це поняття, маємо враховувати культуру спілкування, комунікацію, технологічну культуру, медійну, звісно культуру мислення. Усе це – важливі складові для розвитку нашого суспільства, що об’єднуються в єдине поняття – культура нації. Надзвичайно приємно, що Черкащина багата відомими постатями. Тож, пишаймося нашими предками та разом формуймо сучасний новітній культурний простір.

blank

Водночас пан Роман зазначив, що обласна влада приділятиме максимум уваги для розвитку культурної галузі в області, аби молодь зростала освіченою та була дотичною до новітніх тенденцій.

Зо три десятки культурних діячів, а також аматорські колективи цього дня одержали почесні грамоти Міністерства культури України, Черкаської обласної державної адміністрації, обласної ради, звання «заслужених працівників», а ще дипломи лауреатів обласної премії імені Порфирія Демуцького в галузі аматорської художньої творчості, лауреатів Обласної краєзнавчої премії імені Михайла Максимовича за 2019 рік.

Вітали фахівців культури також голова обласної ради Анатолій Підгорний та голова обласної організації профспілки працівників культури Черкащини Василь Марштупа.

blank

Нагадаємо, Всеукраїнський день працівників культури  та майстрів народного мистецтва відзначають 9 листопада.

За інформацією Черкаської ОДА.