Інститут кар’єрного радника – перший етап трансформації служби зайнятості як провайдера послуг на ринку праці. З січня 2019 року у службі зайнятості працюють кар’єрні радники – амбасадори змін, які оволоділи новим стандартом обслуговування клієнтів.

«Інститут кар’єрного радника – нова модель у наданні послуг. За досить короткий термін бачимо переваги індивідуального підходу до кожного клієнта, задля якнайшвидшого працевлаштування, та маємо певні досягнення», – ділиться результатами роботи директор Чорнобаївської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості Сергій Пасічник.

У районній філії працює п’ять кар’єрних радників. З початку 2019 року за сприяння кар’єрних радників працевлаштовано 501 пошукача роботи, що на 48 осіб більше у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року. Зросла і кількість працевлаштованих демобілізованих учасників подій на Сході. Також продовжується співпраця із 8 сільськими радами щодо участі безробітних у оплачуваних громадських роботах. Більше 40 осіб взяли участь у відповідних роботах, за цей період минулого року –30 громадян. Одноразово виплату допомоги по безробіттю надано 1 особі, минулого року зазначена соціальна виплата не проводилася.

З початку поточного року близько 200 зареєстрованих безробітних проходили професійне навчання під конкретне замовлення роботодавців, з них 30 осіб підвищили кваліфікацію. Після успішного завершення навчання всі колишні безробітні успішно працевлаштовані, повідомляє Чорнобаївська районна філія ОЦЗ.