Черкащина покращила свої інвестиційні показники. За результатами 2-го кварталу 2018 року, область підвищила свою інвестиційну ефективність на чотири позиції дослідження рейтингового агентства «Євро-рейтинг», говорить заступник голови облдержадміністрації Ярослав Березань.

Дослідження проводилися у 22 областях України, окрім Донецького та Луганського регіонів. Рейтинг базується на оцінці результатів за двома складовими: інвестиційна активність (капітальні інвестиції, іноземні інвестиції та будівельні роботи) і соціально-економічний ефект від інвестицій (заробітна плата, введення житла в експлуатацію, працевлаштування безробітних та надані послуги).

До першої трійки лідерів увійшли Київська, Львівська та Дніпропетровська області. Черкащина – серед твердих «середняків» та нині на 14 сходинці рейтингу.

– Наша область має стійкі інвестиційні позиції, – наголосив посадовець. – Упродовж року ми демонструємо стабільний результат у залученні інвестицій до економіки регіону. Поступово поліпшуємо наші результати. Вже маємо приріст – плюс чотири позиції у рейтингу незалежного агентства. Така динаміка – одна з найвищих з-поміж областей. Це своєрідна оцінка ефективності нашої діяльності та демонстрація інвестиційної привабливості регіону в цілому. Наш пріоритет – покращення умов для ведення бізнесу на Черкащині. Про це та багато іншого, між тим, говоритимемо 11 жовтня на Черкаському міжнародному економічному форумі.blank

Відзначимо, мета рейтингу інвестиційної ефективності – визначити, який результат від залучення інвестицій отримав той чи інший регіон. Розрахунок рейтингу проводитися щоквартально. Розрахункові показники визначаються за період в дванадцять місяців. Відомості про досягнутий соціально-економічний ефект свідчать про ступінь успішності залучення коштів.