Міський голова Черкас вважає, що на сьогодні вводили жорсткий локдаун, як це вирішив Уряд, не є потрібним. Про це він заявив у своєму відеозверненні.

“Ми бачили пік хворих перед зимовими святами, зараз почався спад. Можливо, у Києві і порогнозується сплеск захворювання, бо те, що відбувалось біля новорічної ялинки, карантином назвати важко. Але в таких містах, як, наприклад, Черкаси, вводити жорсткий локдаун не на часі”, – зазначив мер Черкас.

Також Анатолій Бондаренко проінформував про кількість хворих, що лікуються у міських лікарнях від ковіду.

Так, станом на ранок 06.01.2021

  • у КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня» перебуває на стаціонарному лікуванні – 35 осіб, у т.ч 30 жителів м. Черкаси, дітей – 1 особа, виписано – 2 особи. З COVID-19 та пневмонією 30, у т.ч.  на кисневій підтримці – 25, тяжких пацієнтів – 5;
  • у КНП «Перша Черкаська міська лікарня» перебуває на стаціонарному лікуванні 29 хворих з COVID-19  у т.ч. 25 жителів м. Черкаси. З COVID-19 та пневмонією 29,  на кисневій підтримці 22, важких пацієнтів – 6, ШВЛ – 2. Виписано – 7;
  • у КНП «Третя Черкаська міська лікарня ШМД» перебуває на стаціонарному лікуванні 73, у т.ч. жителів м. Черкаси 60 (медичних працівників – 3). З COVID-19 та пневмонією 46, з підозрою – 13, важких пацієнтів – 5, на ШВЛ – 5. Виписано – 5.

Вільні місця у лікарнях міста є.