У Кам’янці засудили чоловіка, який вдарив поліцейського, коли той приїхав на його виклик. Випадок стався 2 роки тому у селі Лубенці. Про це повідомляє “Про все” з посиланням на Єдиний реєстр судових рішень.

Дільничний офіцер поліції разом зі старшим дізнавачем виїхали на виклик заявника, який скаржився, що під час дощів із полів на його подвір’я ллється багно через порушення правил використання та охорони земель сільськогосподарського призначення орендарем. Коли правоохоронці відібрали пояснення і вже поверталися додому, їхня автівка застрягла у болоті. Під час конфлікту заявник вдарив дізнавача по обличчю.

Обвинувачений свою провину заперечив. Запевнив, що вдарити правоохоронця запропонував напарник останнього.

“Здійснив виклик поліції для складення відповідних акту й протоколу, з метою подальшого звернення до суду, оскільки при дощовій погоді його двір опиняється у багнюці. За викликом приїхала поліція, однак працівники поліції порушення земельного законодавства не зафіксували, а спровокували його. Так, біля застряглого у болоті поліцейського автомобіля ОСОБА_15 (дільничний – ред.) сказав, щоб обвинувачений дав по пиці ОСОБА_6 , оскільки служив у спецназі, на що обвинувачений розвернувся, розмахнувся і з страшним обличчям повільно дав ОСОБА_6 ляпаса”, – розповів на суді обвинувачений.

Потерпілий розповів, що нападник був у нетверезому стані та обурювався бездіяльності влади. Під час конфлікту наніс йому удар.

Кам’янський районний суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у вигляді обмеження волі на 2 роки. Проте він не відбуватиме основного покарання, якщо протягом випробувального терміну в 1 рік не вчинить інших злочинів. Також чоловік має заплатити 5 тисяч гривень моральної шкоди та попросити вибачення у потерпілого.