Учні Бужанського навчально-виховного комплексу Лисянського району отримали багато нових знань з питань правової культури та правового захисту. Діти з радістю приймали участь у всіх обговореннях, які влаштував поліцейський разом зі своїми юними помічниками, а найголовніше, вони дізналися як захищати свої права.

Днями поліцейський офіцер громади Бужанської сільської ОТГ Олександр Курінний спільно з начальником служби у справах дітей Бужанської сільської ради Юзипенко Оксаною Петрівною провели профілактичний урок для школярів 6 – 11 класів Бужанського навчально-виховного комплексу, який спрямований на забезпечення захисту прав дитини. Захід відбувався в формі діалогу, під час якого хлопці та дівчата не тільки слухали поліцейських, а й ставили свої запитання.

Правоохоронець роз’яснив дітям які права та обов’язки вони мають у навчальному процесі та побуті. Розтлумачив, що таке булінг та як протидіяти фізичному та психологічному насильству з боку одноліток.

Поліцейський розповів про існуючі види відповідальності: кримінальну та адміністративну; пояснив з якого віку настає кожна з них та навів кілька прикладів, коли за вчинки неповнолітніх відповідали їхні батьки. Школярам було цікаво дізнатись, що окрім обов’язків, в них є і права, які треба вміти відстоювати.

Також нагадав школярам про дотримання Правил дорожнього руху, правила перебування в шкільному середовищі та розповів про основні помилки, які можуть призвести до травмування на дорогах.

Наприкінці лекції Олександр Курінний порадив у разі складної ситуації звертатись за допомогою до дорослих, вчителів, шкільних психологів та працівників поліції.

Учні на зустрічі були дуже активними та ставили багато запитань, на які отримали змістовні відповіді.