Після завершення бурхливих подій у сесійній залі, активісти, користуючись тим, що у Будинку рад було повно поліції, вирішили написати заяви на міського голову Олексія Цибка. Пише інтернет-видання smila-ua.

Опозиційні до влади активісти вважаю, що мер порушив кілька законів України. Найголовніше, в чому вони звинувачують Олексія Цибка, це те, що він нібито саботує роботу державного органу – Смілянської міської ради. Він одноосібно, не порадившись з депутатами (у сесійній залі зібрався кворум, обранці були готові проводити сесію), відмінив засідання сесії. У залі зібрались представники громади, порушень громадського порядку не було, і, на думку активістів, підстав для скасування сесії не зафіксовано.

Активісти хотіли отримати відповіді на запитання: що сталося з міським головою? Чому він відмінив сесію? Чому він не виконує свої посадові обов’язки? За що він отримує зарплату? Чому він знову відкладає вирішення важливих актуальних для міста питань?

Перед цим члени виконкому також скаржились, що міський голова Олексій Цибко тричі зривав проведення засідання виконкому.