Монастирищенським відділом Уманської місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом заволодіння чужим майном (земельною ділянкою) шляхом обману (шахрайство).

В ході досудового розслідування, встановлено, що мешканець Монастирищенського району в порушення вимог ст.116  Земельного кодексу України, при поданні заяви до однієї із сільських рад району, з корисливою метою незаконного заволодіння земельною ділянкою сільськогосподарського призначення із земель комунальної власності, усвідомлюючи протиправність своїх дій, умисно та цілеспрямовано, шляхом обману, приховав інформацію про реалізацію в 2015 році свого права на безоплатну приватизацію земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства, після чого на підставі відповідного рішення сесії в 2019 році фактично заволодів земельною ділянкою комунальної власності аналогічного виду землекористування, площею 0,10 га, чим заподіяно майнову шкоду органу місцевого самоврядування.

24 березня 2020 року Монастирищенським відділом Уманської місцевої прокуратури за вказаним фактом чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.190 КК України -заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство).

На даний час вживаються заходи щодо своєчасного завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні та скерування обвинувального акту до суду.

Довідково: санкцією ч.1 ст. 190 КК України передбачено покарання у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк до двохсот сорока годин, або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

Повідомляє пресслужба Уманської місцевої прокуратури.