На найближчій пленарці – оголосять наступних після відкликанців депутатів. Таке рішення на черговому засіданні прийняла Черкаська ТВК. Про це на своїй Facebook сторінці повідомив черкаський журналіст Вадим Комаров, пише “Вікка“.

Голова, заступник голови та секретар нещодавно сформованої Черкаської МВК на засідання не з’явились. Однак кворум зібрався, тому, аби продовжити роботу, комісії знову довелось обирати головуючого та секретаря.

І одразу ж – до справи. На порядку денному засідання стояло питання обрання та проголошення депутатів міської ради, які йдуть наступними за партійними списками після відкликаних обранців. Виборча комісія затвердила тексти відповідних повідомлень, які мають бути зачитані на найближчому пленарному засіданні сесії міської ради. Мова йде про Наталю Даньковську та Максима Панасенка від Партії вільних демократів, Олександра Сандецького від ВО “Черкащани”.

Нагадаємо, напередодні Київський апеляційний адміністративний суд скасував попередню ухвалу про забезпечення позову Черкаського окружного адмінсуду щодо заборони оголошувати імена нових депутатів замість відкликаних за народною ініціативою.

Поза тим, в ході засідання з’ясувалось, що нині діючий голова ТВК, “батьківщинівець” Владислав Юрченко, проігнорував рішення, прийняте на першому комісійному засіданні. Те стосувалось неможливості одноосібного звернення будь-кого із членів ТВК до будь-яких органів та відкликати видані раніше довіреності. Юрченко ж, буцім, звернувся до Київського апеляційного суду з заявою про відкликання юристів, які представляли інтереси тервиборчкому у “фемідних” інстанціях. Документ був підписаний тільки головою міської виборчої комісії. Якщо факт одноосібного звернення підтвердиться, інші члени ТВК планують заявити до правоохоронних органів за фактом перевищення повноважень головою комісії та грубого порушення останнім виборчого законодавства.