Сьогодні черкаські активісти провели акцію на пітдримку нацкорпусівців, які знаходяться у СІЗО. Про це повідомляє «Вичерпно».

Нагадаємо, 30 серпня Печерський районий суд міста Київ виніс рішення про обрання очільнику Національного корпусу в Черкаській області запобіжного заходу. Дмитро Кухарчук проведе 60 діб у СІЗО. Інший нацкорпусівець Олег Довбуш також отримав 60 діб СІЗО. Їх звинуватили у хуліганстві та грубому порушенні громадського порядку з явною неповагою до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю вчиненою групою осіб із застосуванням предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень та вчиненні кримінального правопорушення.

На мітингу присутні більше 200 поліцейських.

Серед учасників акції були: перший командир Азову Андрій Білецький, представники Руху Ветеранів, волонтерські та ветеранські спілки та представники окремих політичних партій.

– Ми прийшли показати свою незгоду з беззаконням, яке робить влада. Ми вимагаємо щоб влада, поліція, суд прокуратура виконували свої функції. Ми просимо голову ОДА звернутись до президента і вимагати справедливості, — говорять активісти.

Учасники акції переконані, що Дмитро Кухарчук та Олег Довбуш опинились у СІЗО за критику політики капітуляції.

В ОДА передали лист-звернення від ветеранської спільноти, який спершу зачитали на мітингу та «закріпили» кров‘ю. Ветерани проколювали пальці та ставили відбитки на лист.

– Сьогодні ті, хто виступав проти політики капітуляції, опинились в СІЗО. Людям, які критикують владу, дають суровий вирок, а справжні злодії на волі. Вимагаємо справедливого розгляду справи Кухарчука і Довбуша, — йшлося в листі.

Також активісти зачитали листа із СІЗО від Кухарчука, у якому очільник Нацкорпусу Черкаської області повідомив, що балотуватиметься до Верховної Ради.