Державними інспекторами Черкаського рибоохоронного патруля виявлено три факти незаконного продажу водних біоресурсів. Інформує пресслужба рибоохоронців.


Так, зранку 21.07.2021 р на ринку в м. Христинівка Уманського району Черкаської області було виявлено громадянина, який здійснювала незаконну реалізацію 15 кг карася

Того самого дня, на тому ж ринку, виявлено ще одну особу, яка реалізовувала рибу карась 20 кг та короп 20 кг.

23.07.2021р державні інспектори завітали для перевірки на центральний ринок Монастирища Уманського району Черкаської області, де також було виявлено порушення природоохоронного законодавства. Громадянин незаконно реалізовував 15 кг карася.

У всих випадках при перевірці порушники не змогли надати рибпатрульним жодних документів, що підтверджували б законність походження водних біоресурсів.

На питання: “Чому вони займалися продажем риби без документів?”, особи відповідали, що не знали, що поітрібні документи. Але ж незнання законів не звільняє від відповідальності. Тому на порушників оформлено три протоколи за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу).

Рибу вилучено до відповідного рішення суду.