У селі Сунки завершують будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини. На цей час завершені всі будівельні роботи. Триває благоустрій прилеглої території, інформують у Смілянській РДА.

Кошторисна вартість об’єкта становить 5754,848 тис.грн. На умовах співфінансування з бюджету Смілянського району виділили 571,682 тис. грн. субвенції. ЩЕ 85 тис. грн спрямували з бюджету Сунківської сільської ради.

Нині замовник будівництва амбулаторії – управлінням капітального будівництва Департаменту будівництва Черкаської ОДА – готує декларацію про готовність об’єкта до експлуатації.

Голова Смілянської райдержадміністрації Валерія Бандурко постійно тримала на контролі та неодноразово відвідувала будівництво амбулаторії на різних її етапах. На сьогодні, зазначає голова РДА, залишилось не багато, але теж не менш важлива справа – благоустрій навколо амбулаторії.

Валерія Бандурко висловила подяку меценатам за те, що в черговий раз відгукнулися на допомогу: «Завдяки програмі Президента України Володимира Зеленського #Великебудівництво, активному та дієвому Сунківському сільському голові Володимиру Дорошенку та небайдужим людям невдовзі відвідувачі закладу зможуть відчути позитивні якісні зміни в галузі охорони здоров’я завдяки медичній реформі».

За словами Сунківського сільського голови Володимира Дорошенка, який доклав чимало зусиль для будівництва медичної установи, виявилось багато бажаючих працювати у таких приємних та сучасних умовах. Приміщення обладнане за новітніми стандартами, підготовлене для роботи двох лікарів сімейної медицини, встановлено сучасне комп’ютерне обладнання, підключене до мережі Інтернет.