Чергове засідання виконкому Тальнівської міської ради тривало не більше години. Так, з-поміж 9-ти питань, схвалили проєкт Програми підтримки самозабезпечення Тальнівської міської територіальної громади харчовими продуктами на 2022-2024 роки «Сади Перемоги». Пише видання Вісті Черкащини.

Начальник управління фінансів, економічного розвитку та інвестицій міськради Наталія Шпичак пояснила присутнім, що особливо в такий час, коли триває війна, ми маємо подбати про створення резерву сільськогосподарської продукції. Це потрібно, аби бути впевненим, що за будь-яких обставин жителі громади та військовослужбовці Збройних Сил України будуть забезпечені овочами та хлібом. Отже, жителі громади, фермери, а особливо переселенці зможуть отримати фінансову підтримку, наприклад, на придбання того ж насіння (моркви, огірків, капусти, буряків, картоплі та ін.), посадити його і виростити врожай: частину з нього залишити собі, а решту віддати для резерву (на яких умовах та відсотки від зібраного врожаю, кажуть, будуть вказані у додатковій угоді). Щоб скористатися можливістю, бажаючим потрібно буде звернутися до міської ради з заявою.

Міський голова Василь Сідько пояснив, що за Програмою залучатимуть техніку комунальних підприємств – наприклад, для обробітку земельних ділянок, на яких громадяни бажатимуть вирощувати овочі чи зернові. Міськрада зможе підтримати громадян, виділивши кошти на паливно-мастильні матеріали. Орієнтовний обсяг фінансування Програми, як озвучила Наталія Вікторівна, складає 1 млн. 760 тис. гривень на 2022 рік та по стільки ж на кожен наступний. Нині, за її словами, вивчають ситуацію щодо пришкільних земельних ділянок. Можливо, їх також використовуватимуть для вирощування овочевих культур в рамках Програми.