За словами Раїси Карман, начальниці відділу освіти, молоді та спорту ТМР, показники відвідування у школах та садочках падають, тому більшість навчальних закладів громади змушені йти на дистанційне навчання. Кожен керівник навчального закладу й надалі продовжує контролювати ситуацію з відвідуваністю. Якщо учнів у школі менше 50%, то заклад переходить на дистанційне навчання. Пише видання “Вісті Черкащини“.

– У міських школах №1, №2, і №3 на сьогодні половина дітей не відвідують заклад, тому навчання у них дистанційне. Навчаються лише перші класи, бо вони приєднані до садочків. Можливо, діти не хворі, але контактували із хворими або не ходять до школи через погодні умови. Ми точно не знаємо, адже не всі батьки повідомляють про це. Також на дистанційному – Легедзине, Майданецьке, Павлівка І, Соколівочка, Тальянки і Мошурів. У Кривих Колінах – змішана форма навчання, бо вони тільки вийшли з карантину. Садочки працюють скрізь, окрім Заліського і Майданецького. Тож дистанційне навчання загалом там, де є загрозлива ситуація, – пояснила Раїса Михайлівна.

Стосовно опалення у навчальних закладах, то Карман зазначає, що сезон опалення закінчився 20 квітня і вони не мають можливості його відновити. Проте заклади загальної і середньої освіти та садочки, які опалюються дровами, продовжують обігрів приміщень.