За процесуального керівництва Уманської окружної прокуратури повідомлено про підозру 39-річному жителю одного з сіл Уманського району, який без передбаченого законом дозволу зберігав вогнепальну зброю, боєприпаси та вибухові речовини (ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України). Інформує пресслужба обласної прокуратури.


Так, працівниками Уманського районного управління поліції під час обшуку в помешканні вказаної особи вилучено значну кількість набоїв, майже два десятки гранат із запалами, пістолет–кулемет з так званим глушником, дві гвинтівки та три автомати.

На підставі зібраних доказів вказаній особі повідомлено про підозру.

Сторона обвинувачення звернулася до суду з клопотанням про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, однак суд відмовив у задоволенні клопотання та застосував до підозрюваного домашній арешт.

Наразі прокуратура, не погоджуючись з рішенням суду, готує апеляційну скаргу.

Довідково: ч. 1 ст. 263 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.