Більше 215 тисяч запрошень на вибори передали сьогодні на виборчі дільниці Черкас. Про це журналістам Суспільного розповіла начальник відділу ведення державного реєстру виборців Придніпровського району Черкас Людмила Ганоль.

Виборчі списки можна отримати лише у присутності голови комісії, двох членів ДВК та печатки – розповідає голова дільниці 710978 у Черкасах Олександр Гуміров.
«Будем все виконувати згідно всіх документів, які ми сьогодні отримали, в яких все прописано, що і як робити. Телефони контактні, все прописано, якщо треба щось – уточнимо. Якщо однією командою отак все робити, думаю, все буде добре».

Ці списки необхідні для реєстрації звернень громадян на дільниці, говорить членкиня дільничної виборчої комісії 710978 Любов Хижняк.
«На кожних виборах, ведеться обов’язковий реєстр звернень громадян, виборців. І потім, відповідно, напередодні самих виборів, оголошуватимуть всі звернення. Наприклад, якщо людина захоче голосувати на дому, не здатна сама пересуватись, то вони мають прийти на дільницю, або їх родичі чи знайомі, принести копії паспорта, код не потрібен, оце найголовніше».

Всього у Придніпровському районі Черкас 104 тисячі 500 виборців, у Соснівському – 111 тисяч 200, – каже начальник відділу ведення державного реєстру виборців Придніпровського району Людмила Ганоль.
«56 виборчих дільниць на постійній основі, і одна дільниця на тимчасовій основі – це Черкаський слідчий ізолятор. Голова, секретар, або заступник (два члени виборчої комісії), спочатку приходять в реєстр виборців, і отримують попередні списки виборців».

Якщо виборці не знайшли себе у списках, вони можуть звернутися до відділу ведення державного реєстру виборців – додає Людмила Ганоль.
«Якщо виборець не отримав іменне запрошення, та не знайшов себе у списку на дільничній виборчій комісії, то він може звернутися до реєстру виборців до 15 липня включно».

Запрошення на вибори почнуть роздавати відзавтра. Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський, 20 травня, під час інавгурації, оголосив про розпуск Верховної Ради. У той же день він підписав відповідний указ про припинення повноважень парламенту і проведення позачергових виборів у Раду 21 липня. 20 червня Конституційний суд України визнав рішення президента законним. Змінити місце голосування можна до 15 липня включно. Приймати громадян будуть до 17 години.

Далі в сюжеті “UA:Черкаси”.