Черкаська міська рада отримала низку запитів від військових частин щодо виділення коштів на певні потреби. Про це повідомив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, зазначивши, що і ці запити в тому числі розглядались сьогодні за засіданні міськвиконкому.

«На засіданні виконкому ми розглянули цілий ряд питань, в тому числі і такі, які не можна оприлюднювати. Напевне, всіх цікавить, чи перерозподіляли кошти для Збройних сил України. Давайте, я уточню принциповий нюанс: всі запити від військових частин мають бути погоджені із Черкаською обласною військовою адміністрацією. Такий є порядок виділення коштів під час військового стану. І на виконкомі були прийняті рішення спільно із нашими захисниками, які для службового використання і не можуть бути оприлюднені, і які пройшли відповідні погодження», – наголосив Анатолій Васильович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черкаси серед лідерів в Україні за підтримкою Третьої штурмової бригади

Він також додав, що чомусь не побачив на засіданні жодного активіста, який ще цієї суботи мітингував, вимагаючи виділення коштів на ЗСУ.

«На превеликий жаль, я не побачив жодного активіста на засіданні. Тому повідомляю: у четвер проводимо наступне засідання виконавчого комітету, будемо обговорювати листи із запитами, які надійшли до нас. Запрошуємо організаторів мітингів предметно обговорити конкретні запити для військових частин, звісно, без подальшого висвітлення цього, однак для прийняття рішень і надання необхідної допомоги», – додав міський голова.

Він також підкреслив, що Черкаська міська рада є одним із лідерів у допомозі Збройним силам України, завжди відкрита для пропозицій і готова допомагати ще більше.

Додамо, що за два роки війни із бюджету Черкаської міської ради було виділено на підтримку обороноздатності близько мільярда гривень. Однак чомусь останній місяць кілька разів у місті, як і по всій країні, збирались мітингарі з трафаретними лозунгами “Всі гроші на ЗСУ!”.