Через аварійність приміщення на Золотоніщині ліквідували виборчу дільницю. На вибораж у жовтні 2021-го року виборці Гришківки та Ярків голосуватимуть у Золотоніському професійному ліцеї. Пише сайт zoloto.city.

Ще навесні Золотоніськаміська рада подала документи до центральної виборчої комісії, про неможливість розташування виборчої дільниці №719879 у приміщенні клубу селища Гришківка. За словами головного спеціаліста відділу ведення Державного реєстру виборців Андрія Бойка, головною причиною такого клопотання було те, що будівля знаходиться в аварійному стані. Перед тим, як звернутися до ЦВК фахівці провели технічний огляд і визнали, що перебувати у такому приміщенні небезпечно як для членів виборчої дільниці і спостерігачів, так і самих виборців. У ньому не можна проводити ніяких зібрань. Це питання назрівало давно.

І ось, 26 серпня ЦВК ухвалила постанову №316 про ліквідацію такої дільниці. Тепер мешканці Гришківки та Ярків будуть голосувати разом із жителями Згарів на дільниці №710876 – це Золотоніський професійний ліцей. Окрім того, виборців на цій дільниці не так багато. Всього у списках на момент останніх виборів, як відмічає Андрій Дмитрович, було 114 осіб. Участь у голосуванні бере половина, а буває, що й того менше. Виходить, що членів комісії – більше 20, а голосує лише 50 виборців.

 – Останнім часом колишнє приміщення клубу відчиняють лише на вибори, – констатує посадовець.