На думку лідера руху “Справедливісь” Валентина Наливайченка, підняття урядом тарифів на комунальні послуги ставить українців на межу виживання та загрожує національній безпеці країни. Про це він повідомив на прес-конференції у Черкасах.

“Зубожіння людей, низькі зарплати і височенні тарифи, що постійно підвищуються є ні чим іншим, ніж загрозою виживання людей. По всій Україні ми бачимо, скільки людей виїжджає. Якщо раніше це була молодь з Західної України, то зараз це набуло масового розмаху. Зубожіння таких меж сягнуло, що загрожує існуванню держави як такої. Порошенко і Гройсман продовжують перекладати борги, які вони беруть не тільки у Міжнародному валютному фонді, а й в приватних міжнародних структурах і в інших країнах, саме на громадян україни в вигляді підвищення тарифів, цін і податків. Немає економічного обґрунтування, щоб на людей перекладати борги, хай перекладають на олігархів і на себе улюблених”.

Крім того, політик повідомив, що рух “Справедливість” і в Києві, і на місцях буде підтримувати і брати активну участь в протестних акціях.

“Тарифи є не справедливими, уряд в черговий раз збрехав. Ще в квітні президент Порошенко обіцяв, що буде зниження цих тарифів, і якраз рівно через півроку підняв. Тому вважаю, проти брехні і корупції треба протестувати і відповідно вимагати зменшення тарифів для населення”, – зазначив Наливайченко.