«Треба визнати, що ця влада – Порошенко і його уряд – зіпсували відносини із сусідами. Саме вони, а не прості українці, – пише лідер «Справедливості у соцмережі. – Влада зіпсувала відносини не тільки з Польщею і Угорщиною, а й з Румунією, навіть із Білоруссю додумалися. Фактично, майже з усіма сусідніми країнами. Це ненормально. Я прибічник того, щоб повернути ці відносини до добросусідських, до взаємовигідних. Знаєте, у чому основна взаємовигідність? Це взаємна торгівля, це кордон.

Але давайте подивимось, що відбувається на українських кордонах. Контрабанда організована цією самою владою. Як ви думаєте, як з того боку це сприймайють угорці та румуни або ж поляки? У них такого немає! Це дикунство, коли з нашого боку контрабанда під контролем прокурорів та корупціонерів. Мільйони кубометрів того самого волинського лісу порубали і повивозили, не сплативши ані копійки податків у бюджет.

Європейські партнери сприймають нас як країну, де надзвичайно корумпована влада. Тому, на мою думку, нормалізація відносин з Європейськими сусідніми країнами має початися з наведення порядку на кордонах. Не може бути таких принизливих черг з українського боку. Треба робити все, щоб збільшити кількість контрольно-пропускних пунктів, щоб спростити перетин українського кордону. Щоб не було таких черг під спекою, де люди чекають з дітьми, а там навіть немає туалетів. Треба навести порядок у цьому. Треба припинити штучні, непрофесійні, а інколи й абсолютно зрадницькі конфлікти з минулого. Ми разом з поляками та іншими країнами знаходили архіви, видавали спільні видання. У тому числі і про трагедію на Волині».

«Тому треба забрати непрофесійність, забрати корупціонерів з влади і, повірте мені, відносини нормалізуються,» – підсумовує Валентин Наливайченко.