Уряд продовжує практику зменшення субсидій та скорочення кількості отримувачів субсидій. Цього року Кабміном свідомо у бюджеті закладено коштів на субсидії менше, ніж потрібно. Про це заявляють в політичній партії «Наш край». Тож політична сила закликає збільшити фінансування субсидій у державному бюджеті та водночас накласти мораторій на перегляд будь-яких соціальних норм.

У «Нашому краї» підрахували, що загальний річний бюджет на субсидії у 2018 році становить 71 млрд грн. Згідно з останніми даними Державної служби статистики України, за січень–травень 2018 року держава перерахувала постачальникам житлово-комунальних послуг у вигляді субсидій 47,62 млрд. грн.

Уряд ще залишається винним за спожиті послуги на суму понад 11 млрд грн. Отже сумарно вже витрачено з бюджету майже 59 млрд. грн. і це тільки за 6 місяців цього року. А до кінця року залишається усього трохи більше 12 млрд. грн. або 17,4% від усього бюджету, що вже прогнозовано не вистачить на компенсацію витрат людей.

– Окрім того, чиновники вирахували так званих підозрілих отримувачів субсидій у кількості 50 тис. осіб. Такі дії свідчать про те, що уряд й надалі хоче скорочувати кількість отримувачів субсидій. Для цього майже щомісяця вигадуються нові правила їхнього надання. Складається враження, що уряд просто «косить» пільговиків, – зазначає керівник Черкаської обласної організації політичної партії «Наш край» Анатолій Нужний.

Вже найближчим часом субсидію можуть втратити близько 1,5 млн. українських сімей, серед яких і черкащани.

Анатолій Нужний зазначає, що партія «Наш край» закликає уряд негайно схаменутися та розглянути питання щодо збільшення фінансування субсидій у державному бюджеті.

– Наша партія також закликає до запровадження в країні мораторію на перегляд будь-яких соціальних норм, – каже Анатолій Нужний.