18 жовтня в рамках проведення контрольної перевірки в місті Золотоноша, було відпрацьовано реагування оперативних служб цивільного захисту на надзвичайну подію пов‘язану із загрозою інфекційного зараження. За оперативною ввідною, у приватному секторі, в районі вулиці Невського лисиця покусала 2-х осіб. Повідомляють в прес-службі міської ради.

За планом реагування на надзвичайну ситуацію, на місце події прибула мобільна оперативна група райдержадміністрації та відповідні спеціалізовані служби цивільного захисту.

Силами Держпродспоживслужби було оточено район, в якому була востаннє помічена дика тварина. Водночас фахівці Управління лісового та мисливського господарства здійснили комплекс заходів для виявлення та знешкодження лисиці.

Під час оперативного відпрацювання поставленого перевіркою завдання, були також вжиті заходи спрямовані на захист населення, зокрема проведення дезінфекції та подвірний обхід помешкань громадян. Потерпілих осіб госпіталізовано до Золотоніської центральної районної лікарні, для проведення курсу антирабічних щеплень.

У цей же день, в приміщенні Золотоніської міської ради відбулось засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС, на якій були прийняті рішення щодо реагування та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.