Боротися із вогнем у Черкасах можуть на висоті до 30 метрів. Це максимум десятий поверх. Далі – не дістануть. Бо такого спеціалізованого автомобіля на службі у рятувальників немає, розповідає Громадське.

Рятувальники постійно проводять тренування, щоб бути готовими до пожеж у висотках. Проте визнають, що техніки для їхньої роботи недостатньо. У Черкасах є колінчаті підіймачі, які дістають на висоту до 30 метрів. Колись цього було достатньо. Проте для нових багатоповерхівок вони вже закороткі. Потрібен ще автоколінчатий підіймач з висотою до 50 метрів. Він би діставав до 16-го поверху.

«Брак таких підіймачів – це проблема для всієї України. Їх недостатньо навіть для Києва. Таку техніку виготовляють тільки за кордоном. Вартість залежно від комплектації починається від півтора мільйона євро. За ці гроші можна купити більше десяти пожежних автомобілів. Це сума – величезна», – говорить речник управління ДСНС України в Черкаській області Костянтин Проценко.

Хто може придбати техніку

ДСНС утримує державний бюджет. Інші бюджети (міський, обласний) фінансувати потреби служби не мають права. Тому просто дати гроші Черкаси не можуть. Але вони можуть придбати таку техніку, а потім передати на баланс ДСНС. Так, зокрема, було із пожежним автомобілем «MAN». Місто виділило на нього майже чотири з половиною мільйони, придбало і торік передало у користування.

За словами Костянтина Проценка, самі забудовники теж періодично піднімають це питання. І навіть обіцяють вирішити проблему, але поки що не складається. Так, зокрема, до економічної кризи 2008 року забудовники міста збиралися купити автодрабину у складчину. Але інфляція «з’їла» гроші.

«Забудовники можуть зібратися і скинутися фінансами. Єдине, що нашій службі вони не мають права перераховувати гроші. Автодрабину вони мають купити самі. Ми можемо лише порадити, куди звернутися, і супроводжувати проект на всіх етапах», – пояснює речник управління ДСНС України в Черкаській області.

Коли техніка не врятує

Робити висновок, що висотки залишаються беззахисними перед вогнем, не можна. За словами Костянтина Проценка, забудовники дотримуються протипожежних норм. Практично єдиним шляхом евакуації у висотних будівлях при пожежі є сходи. Тому їх роблять незадимлюваними. Також встановлюють датчики оповіщення та пожежну сигналізацію. Але ситуація змінюється, коли будівлю здають в експлуатацію.

«У наших людей господарчий підхід. Часто зникають датчики, виходить з ладу якась система. Або двері на незадимлювані сходи вже не зачиняються, як це має бути», – говорить речник управління ДСНС України в Черкаській області.

Цьогоріч рятувальники області отримали шість нових пожежних автомобілів. Нова техніка і, зокрема спеціалізована, – потрібна. Але в реальних умовах її не завжди вдається застосувати, бо знову спрацьовує людський фактор, каже Костянтин Проценко.

«Якщо заїзд завузький або дорога перекрита шлагбаумами, або якісь блоки, або увечері таке паркування, що на ровері неможливо проїхати, то пожежна машина туди точно не заїде. Я був особисто свідком, коли люди розтягували автівки, щоб проїхала наша техніка. А що вже казати про спеціалізований автомобіль, у якого колісна база значно ширша і їй треба більше місця для того, щоб пересуватися і маневрувати. Проблема надзвичайно гостра, але і немає єдиного рішення для неї. Треба вирішувати її комплексно», – додає речник управління ДСНС України в Черкаській області.