Черкаські таксисти швидко зорієнтувались в ситуації, коли містом не ходять маршрутки. Нині на телефони містян масово приходять повідомлення такого змісту: “Не можете виїхати на маршрутці? Замовте таксі”.

Самі таксисти розповідають, що оператори викликали на роботу всіх, хто коли небуть займався таксуванням, адже автомобілів катастрофічно бракує. На кількадесят гривень вони готові і “скидати” вартість проїзду, адже замовлень через край.

Нагадаємо, віднеділі містом перестали їздити маршрутки, оскільки перевізники вимагають переукладання договорів, які закінчились, та підвищення вартості проїзду до 5 грн., оскільки зросла вартість пального та мінімальна заробітна плата. Міська влада піддаватись на “шантаж” не бажає, оскільки паралельно із подорожчанням квитків хоче бачити покращення якості послуг, адже останній рік мало не щотижня маршрутки міста гублять то колеса, то двері, то навіть пасажирів. Як додаткове соціальне навантаження місто пропонує перевізникам також безкоштовно перевозити в певні години школярів.

Однак перевізники не спримають цих вимог (хоч якість перевезень – це абсолютно справедлива передумова) і подали до суду на міську владу.