Попри те, що без міського голови, тож практично без відповідального за стан у місті, Сміла вже рік фігурує у скандальних топ-темах країни, частина активістів знову починає стару “пісню” із відставкою чинного мера.

Нагадаємо, за пару місяців після обрання міська рада оголосила міському голові Олексію Цибку недовіру. Подейкують, що причиною стало настійливе бажання мера розібратись із фінансовими потоками в місті, з’ясувавши реальний стан справ у комунальних підприємствах, та вникнути у діяльність “СмілаЕнергоінвесту”, комерційної компанії, яка займалась теплопостачанням Сміли та накопичила величезні борги перед “Нафтогазом” при стовідсотковій оплаті за послуги населенням.

Після відставки мера депутати пересварились між собою і навіть змінили секретаря міськради, що формально очолював місто. За цей час райцентр зірвав опалювальний сезон, став першим за убитістю доріг та опинився у центрі інших гучних кримінально-корупційних історій.

Більше року знадобилося Цибкові, щоб довести неправомірність своєї відставки у судах. Остаточно відновився на посаді він лише на початку цього року.

І вже сьогодні із заявою про відставку міського голови Сміли Олексія Цибка виступили голови кількох громадських організацій міста. Подібну петицію планують зареєструвати на сайті міської ради для збору підписів громадян.

Про аргументи активістів детальніше у сюжеті “Антенни”.