Черкаські освітяни стурбовані, що у складних епідеміологічних умовах в місті не змінили формат проведення олімпіад і конкурсів.

“Нині в Черкасах проходять олімпіади із різних предметів та різні конкурси, зокрема, наприклад, Конкурс з української мови імені Петра Яцика. Завжди відбувалось так: діти з’їжджались в одну якусь школу і виконували завдання, не списуючи і не користуючись допомогою вчителів. Зараз від такого формату, логічно, відмовились. Утім, учні виконують завдання у своїх школах, де часто їм допомагають їхні наставники, і вже результати цих конкурсів є не об’єктивними. Більше того, після цього вчителі із різних шкіл збираються в одному місці, щоб ці роботи перевірити, ризикуючи передати захворювання один одному. Тож, виходить, проведення олімпіад і конкурсів і з точки зору об’єктивності результатів не коректне, і з епідеміологічної точки зору – ризиковане. То чи не краще було б взагалі їх відкласти до завершення епідемії? У багатьох областях країни і в столиці так і зробили. І, схоже, у міському департаменті освіти також схилялись саме до цього варіанту, однак там зараз немає керівника, тож нікому прийняти вольове рішення. І в обласному департаменті освіти немає керівника, тож і там ніхто не хоче брати на себе відповідальність”, – розповіли в коментарі “Дзвін.media” черкаські вчителі.

Як зазначили співрозмовники, освітяни нині і так працюють у складних умовах, бо багато хворіє. Так само учні і їхні батьки хочуть, щоб освітні послуги були якісними і дітям не довелося знову переходити на дистанційну форму навчання. Тому ризикувати зайвий раз здоров’ям педагогів та учнів або перетворювати олімпіади у “змагання вчителів” – не хотілося б.