Вчора зранку патрульним надійшов виклик про те, що на заправній станції по вулиці Сумгаїтській знаходиться автомобіль Fiat Ducato, за кермом якого п`яний водій. Коли екіпаж прибув, вказаного транспортного засобу на місці вже не було. Його помітили під час патрулювання на вулиці Можайського. Повідомляють у прес-службі патрульної поліції Черкащини.

Поліцейські зупинили кермувальника та, спілкуючись з ним, помітили явні ознаки алкогольного сп’яніння. Пред’явити посвідчення водія та пройти перевірку на стан алкогольного сп’яніння порушник відмовився, почав виражатися нецензурною лайкою, погрожувати фізичною розправою й чинив непокору. Окрім того, 35-річний водій вирішив підкупити інспекторів, запропонувавши їм хабар в розмірі 1000 гривень.

У діях правопорушника вбачались ознаки кримінального правопорушення за ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ. Патрульні викликали на місце події слідчо-оперативну групу та працівників внутрішньої безпеки.

Після затримання порушника, на нього були складені матеріали за:
✔️ ч.1 ст. 126 КУпАП (не пред’явив водійське посвідчення);
✔️ ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство);
✔️ ст. 185 КУпАП (Злісна непокора вимозі поліцейського);
✔️ ч. 1 ст. 130 КУпАП; (керування в стані сп’яніння).

Тепер водієві-порушнику загрожує відповідальність не тільки адміністративна, а й кримінальна, яка передбачає за вчинені дії штраф від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.