Наприкінці травня міський голова Черкас Анатолій Бондаренко оголосив про початок співпраці з турецькими інвесторами. Про це повідомляла прес-служба міської ради. На зустріч до очільника міста приїздили представники консорціуму, до якого входять компанії Ltd “Cagla Group” та “АТМ Групп”. Ті, запевняв він, спеціалізуються на ремонті доріг та братимуть участь у цьогорічних “дорожніх” тендерах в Черкасах. Проте історія з турецькими інвесторами може бути черговою і не зовсім чесною “шаховою комбінацією” мера. Деталі про заморських майстрів-ремонтників дізнавались журналісти vikka.ua.

Пошук інформації в інтернеті про кожну з компаній дав цікаві результати. Точніше, не надав жодного, який би стосувався капітального ремонту та будівництва доріг. До прикладу, єдина турецька компанія, яку вдалось знайти в Мережі під назвою Ltd “Cagla Group”, займається встановленням електричних систем, монтажем заземлення, автоматизацією будівель. Їх офіційний сайт має навіть англомовну та російськомовну версії, тому кожен може дізнатись про діяльність підприємства.

blank

Назва іншого фігуранта такого вдалого й вигідного партнерства – “АТМ Групп” – зустрічається у кількох варіантах. Так, нам вдалось знайти російську інжинірингову компанію, що поставляє металообробні верстати. У Литві так іменується фірма, яка надає послуги консалтингу та обліку. В Туреччині теж є своя варіація “АТМ Групп” – компанія ATM GRUP. Щоправда, займається вона автострахуванням. Нібито є зв’язок з дорогами, проте, все-таки, не з їх ремонтом.

Хоча, можливо, такі успішні, сучасні й досвідчені компанії просто поки що не потурбувались про те, щоб якось заявити про себе у Всесвітній мережі. Що дивно, адже переважна більшість світових підприємців використовують інтернет як потужний бізнес-інструмент.

blankblank

 

Аби черкасці остаточно повірили у фаховість турецьких партнерів, останні привели в приклад дороги в Одесі та Києві. Переконують: там відремонтоване ними дорожнє покриття вже встигло пройти перевірку часом. Адже в процесі використовували якісні матеріали та надсучасні технології.

Втім, у відповідь на офіційний запит vikka.ua до Управління дорожнього господарства Одеської міської ради його очільник Андрій Шмагай повідомив, що підрозділ ніколи не співпрацював з компаніями Ltd “Cagla Group” та “АТМ Групп”. Відповідно, ремонтувати одеські дороги вони не могли.

Імовірно, у цій шаховій грі черкасцям незабаром варто чекати нового ходу від міського очільника. Що вигадає мер і на чию користь буде ця партія, покаже час.

Нагадаємо, у травні мер Черкас Анатолій Бондаренко обговорював з турецькими інвесторами перспективи використання сучасних технологій у ремонті черкаських доріг.