На виконання доручення міського голови у Черкасах проводять експертизу асфальтного покриття вулиці Надпільної. Тут капітально ремонтують ділянку від вул. Можайського до вул.Грушевського. Підрядник вже поклав два шари покриття – нижній і вирівнюючий. Чи якісно він виконав ці роботи – перевіряють експерти.


На об’єкт виїхали представники підрядника ПП «Дорстрой», технагляду, ДП «Черкаський облавтодор» (лабораторія якого і проводитиме експертизу) та департаменту архітектури та містобудування. За допомогою керновідбірного пристрою зі щойно відремонтованої дороги вирізають конусоподібні зразки – керни, діаметром 100 мм і глибиною близько 20 см. Потім ці зразки передадуть у лабораторію, де буде проведено їхнє дослідження за такими показниками: зерновий склад, вміст бітуму, фізико-механічні властивості. Також оцінюватимуть товщину шарів.

blank
– Міська громада вимагає якісного ремонту доріг. Тому за дорученням міського голови Анатолія Бондаренка була започаткована практика перед оплатою робіт з капітального ремонту доріг проводити незалежну експертизу. Хоча це і додаткові витрати, проте ми вважаємо, що краще спочатку витратити кошти на незалежну експертизу, а потім оплачувати роботи, ніж потім вимагати у підрядника усунення недоліків. Адже кошти громади мають використовуватися ефективно, – наголосив директор департаменту архітектури та містобудування Артур Савін.

blank
Після того, як на Надпільній буде покладено верхній, остаточний шар асфальту, на дорозі знову проведуть експертизу асфальтного покриття.

blank