За будь-якої погоди вчителька молодших класів Валентина Безкоровайна виводить свій 1-Б на двір. Там, у шортах і футболках, діти бігають, а потім обливаються холодною водою. Такі уроки здоров’я вона практикує вже 16 років, розповідає Суспільне.

“Урок здоров’я” — так коротко гурток природного оздоровлення організму називає його засновниця Валентина Безкоровайна. За її словами, це не просто фізкультура, а справжній курс моржування для початківців.

Моржує вчителька молодших класів Валентина Безкоровайна понад 20 років. Все почалося із доленосної для неї зустрічі:

це був також учитель, він працював завідувачем освіти в районі і директором школи. Він розповів, що загартовується і п’ять хвилин у дворі приватного будинку лежить у холодній воді. Тож мене це зачепило”.

Потому, як розповіла Валентина Безкоровайна, перечитала чимало літератури про оздоровлення шляхом загартування і випробувала цю систему на собі. Про хвороби відтоді практично забула, зазначила жінка. Тому і вирішила принести цю практику у школу, де викладала у молодших класах:

“У 2006 році ми відкрили цю програму, я її склала. З цим мені допомогли методисти нашого інституту, лікарі дитячі підписували”.

За цією методикою цьогоріч оздоровлюється черговий перший клас пані Валентини. Міру загартувань визначають батьки. Дехто вже помічає позитивні зміни від таких занять. Син Олександра Симиренка не ходив у садочок, бо був дуже хворобливий. Виправляти ситуацію взялися вже у школі, пояснив чоловік:

“Це не тільки імунітет зміцнює, але і характер загартовує, волю. Хлопцю це буде корисно. Мій син став більш самостійний, відчувається вже зміна в характері”.

Разом із першачками групу здоров’я не полишають і випускники Валентини Михайлівни. Зоряна вже у 5-ому класі, проте обливання намагається не пропускати.

“Мені спочатку було холодно. Потім, чим більше я обливалася, було вже не страшно і я менше стала хворіти”, — прокоментувала учениця п’ятого класу Зоряна Рибак.

Головне у цій справі, як зазначила Валентина Безкоровайна, — послідовність. Аби був ефект, загартування не варто припиняти ні на канікулах, ні на дистанційці.