Усі споживачі КП «Черкасиводоканал», які не мають засоби обліку води, сплачують за спожиті послуги водопостачання та водовідведення відповідно до затверджених норм Черкаською міською радою. На вимогу законодавства ці нормативи повинні переглядатися один раз на три роки. Інформують у пресслужбі КП.

Порядок розроблення та затвердження нормативів питного водопостачання встановлено Постановою Кабінету Міністрів України від 25.08.2004 р. №1107.

В документі зазначено, що норматив (норма) питного водопостачання – це розрахункова кількість питної води, яка необхідна для забезпечення питних, фізіологічних, санітарно-гігієнічних та побутових потреб однієї людини протягом доби у конкретному населеному пункті.

Нормативи питного водопостачання використовуються для визначення обсягів постачання питної води у разі відсутності або тимчасової несправності засобів обліку споживання питної води.

Перегляд нормативів питного водопостачання здійснюється один раз на три роки, а у разі необхідності допускається їх достроковий перегляд.

Нормативи у конкретному населеному пункті розробляються та науково обґрунтовуються згідно з Методикою визначення нормативів питного водопостачання населенням спеціалізованими науково-дослідними організаціями на замовлення органів місцевого самоврядування, які їх потім затверджують.

Останній раз норми споживання у Черкасах переглядалися та затверджувалися у 2019 році.

Відтак «Черкасиводоканалом» подано на чергове затвердження нормативи (без змін) споживання питної води до Черкаської міської ради. На засіданні міськвиконкому вони будуть розглянуті та погоджені і діятимуть ще три роки.

Ознайомитися з розміром нормативів споживання питної води можна ТУТ