Норвезька компанія Scatec Solar має намір у поточному році приступити до будівництва сонячних електростанцій у Черкаській області загальною потужністю 83 МВт, повідомляє компанія, інформує mind.ua.

Scatec Solar підписала угоди про забезпечення двох проектів потужністю 33 МВт та 50 МВт. Проекти будуть реалізовані за схемою Feed-in-Tariff (FiT), і очікується, що обидва підприємства вироблятимуть близько 106 тис. МВт-год на рік.

Загальний розмір капітальних витрат для проектів оцінюється у 85 млн євро. Процес фінансування проекту був ініційований Європейським банком реконструкції та розвитку. Початок будівництва очікується у 2018 році, а експлуатація протягом 2019 року.

– Ми з ентузіазмом ставимося до страхування наших перших 2 проектів в Україні нашими резервами, і ми розглядаємо це як перший крок для створення більшого портфеля сонячних електростанцій у країні. Україна активно працює над зміною споживання енергії та збільшенням частки електроенергії, що постачається від поновлюваних джерел енергії. Ми дуже раді, що знову є партнером ЄБРР з метою стимулювання використання поновлюваних джерел енергії та відкриття нового ринку сонячної енергії, – говорить генеральний директор Реймонд Карлсен.

Scatec Solar буде основним інвестором, постачальником послуг з проектування, закупівель та будівництва (EPC), а також забезпечуватиме експлуатацію та технічне обслуговування й послуги з управління активами електростанцій.

Раніше компанія мала намір будувати сонячну електростанцію в Кам’янці (Черкаська область) потужністю 25 МВт.