Сьогодні, 5 березня, у Черкаському обласному кардіологічному центрі з’явився новий ангіограф. Це прилад, за допомогою якого можна  проводити високоточну діагностику та й виконувати різні оперативні втручання при тромбозі судин, інсультах, інфарктах, розривах судин.

На відкритті побував голова Черкаської ОДА Олександр Вельбівець, який ознайомився із роботою лікувального закладу, поспілкувався з персоналом та пацієнтами кардіоцентру.

За словами очільниці лікувального закладу Світлани Журби, новий апарат фірми “Філіпс” коштує 23 мільйони гривень. Половину суми виділив державний бюджет, половину –  обласний. Крім того, на останній сесії Черкаської обласної ради було прийнято рішення про виділення 2,8 мільйонів на ремонт старого ангіорафа, що пропрацював у кардіоцентрі понад 10 років.

blank

“Без ангіографа сучасної кардіохірургії не існує. У нашому центрі щороку зростає кількість проведених оперативних втручань. – розповідає Світлана Журба. – Лікарі беруться навіть за такі серйозні оперативні втручання, які раніше були можливі тільки в стінах столичного інституту серцево-судинної хірургії ім. М. Амосова. До речі, більшість наших кардіохірургів не лише проходили там навчання, а й працювали.”

blank

Зазначає очільниця кардіоцентру і те, що нині хворі з інфарктом міокарда та хворі, що потребують шунтування, отримують лікування повністю безкоштовно за рахунок державних програм.

Як наголосив Олександр Вельбівець, підтримка обласних медичних закладів – це пріоритетне завдання. Тому у планах обласної влади – відкриття ще одного ангіографа – цього разу в Умані.

blank

blank

blank