Незабаром у черкаському мікрорайоні Митниця з’явиться сучасний та комфортний дитячий садок. Для наймолодших черкасців тут буде басейн, 16 дитячих майданчиків, стадіон з біговою доріжкою та ліфти для тих дітлахів, що потребують інклюзивного піклування.

Сьогодні міський голова Черкас Анатолій Бондаренко провів виїздну робочу зустріч із головою обласної державної адміністрації Сергієм Сергійчуком. Очільники міста та області оглянули територію, де має розпочатися будівництво, та поспілкувались з архітектором проєкту та керівниками профільних департаментів.

blank

За попередньою домовленістю, цей об’єкт може бути включений у президентську програму «Велике будівництво». Кошторис, що його має бути закладено у державний бюджет, – складає 80 мільйонів гривень.

“Відповідно до генерального плану міста Черкаси, ділянка на Митниці за адресою Героїв Дніпра, 87 виділена для будівництва дитсадка. Земельна ділянка закріплена за департаментом архітектури та містобудування, тому що без цього ми не могли б почати роботу. Нині проєкт на завершальній стадії. До кінця вересня має пройти експертизу”, – повідомив директор департаменту архітектури та капітального будівництва міської ради Артур Савін.

blank

Садочок розрахований на 300 дітей. Має складатися з 16 груп. Крім того, задля безпеки міститиме протипожежні зони, які автоматично зачиняються. А ще при будівництві враховуватимуться сучасні енергоефективні технології.

“Приємно, що вперше за останні роки обласна адміністрація зацікавилася інфраструктурою міста та будівництвом важливих для жителів об’єктів. Митниця – це мікрорайон, який активно розвивається, в ньому мешкає багато молодих родин, тож тут існує потреба в появі дитячого садочку. Сподіваюся, що вже за рік батьки цього мікрорайону зможуть відвести своїх дітей у новий садочок неподалік будинку”, – зазначив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

blank

“Завдяки співпраці центральних органів влади та місцевої влади ми побудуємо цей садочок. Він буде внесений у перелік програми “Велике будівництво”. Це дозволить створити не тільки додаткові місця для дітей, а й робочі місця для сотні жителів Черкас”, – підтримав очільника міста голова ОДА Сергій Сергійчук.

Окрім того Бондаренко та Сергійчук оглянули набережну та пляжі, які на разі в Черкасах активно розбудовуються та перевірили початок робіт реконструкції вулиці Жужоми.

blank