Обласні комунальні заклади охорони здоров’я, сьогодні працюють безупинно, аби прийняти якомога більше пацієнтів не лише з Черкащини, а й з інших областей.  Так, директорка Кардіоцентру, депутатка обласної ради Світлана Журба розповідає, що нині кількість пацієнтів, яких тут пролікували, майже дорівнює тій, що була до пандемії. Це, зокрема, пов’язано з тим, що частина медзакладів у східних та південних областях України не функціонує. Інформує пресслужба обласної ради.

– Взагалі через емоційні потрясіння, які переживають люди, значно зросла кількість серцево-судинних захворювань, а інфаркти трапляються у все молодших пацієнтів. Тому ми працюємо на повну: лікуємо, оперуємо, стентуємо, – розповіла Світлана Журба.

Зрештою медики вкотре закликають людей не зволікати і намагатися вчасно звертатися за допомогою до фахівців. Адже попри шалений темп роботи тут є всі умови для надання якісної медичної допомоги.

Світлана Журба зауважує, що заклад активно співпрацює з волонтерськими організаціями, тож постійно отримує медикаменти та іншу допомогу від партнерів в Україні і за кордоном. Наразі ці постачання налагодилися на стільки, що є можливість видавати препарати пацієнтам не лише в стаціонарі, а й тим, хто перебуває на амбулаторному лікуванні.