Вже сьогодні є очевидним те, що Черкаси встановлять новий рекорд. Про це під час прес-конференції, присвяченій проведенню в Черкасах першого Спортивного фестивалю, заявив директор Черкаського Центрального стадіону — Юрій Гончаров, повідомляє сайт “Про все”.

Впевненість Юрія Андрійовича ґрунтується на великій кількості заявок, які вже на сьогодні подали установи, підприємства та просто пересічні громадяни на участь у безперервному та найдовшому в історії України футбольному матчі.

— Завдяки поданим заявкам ми вже зараз теоретично можемо закрити матч за часом… аж до ранку, — прокоментував Юрій Гончаров. — Але я хочу підкреслити, що незалежно від того, чи подавали люди заявки чи ні, кожен бажаючий може прийти та взяти участь у цьому масштабному заході з 19:00 23 серпня до 15:00 24 серпня. Причому незалежно від стану підготовки, віку та статі кожен може взяти участь у встановленні національного рекорду України. До того ж, анкету учасника можна заповнити через офіційну сторінку фестивалю на Фейсбук.

В Україні, за словами керівника Центрального стадіону, подібний рекорд встановлюється вперше, а от у світі прецедентів було більше. Так, у свій час законодавці подібних рекордів — англійці, поставили зафіксували 36-годинну гру футбол.

— Ми пішли трошки іншим шляхом і вирішили взяти за визначальне не стільки тривалість матчу, скільки кількість учасників, які візьмуть у ньому участь. Тому ми не ставимо ні для кого ніяких обмежень, — розповів Юрій Гончаров. — Можу з приємністю повідомити, що вже є можливість виставити на поле дві жіночі команди.

За словами Юрія Андрійовича, гра буде забезпечена медичним обслуговуванням та всім необхідним для збереження безпеки гравців. Кожен з учасників матчу отримає відповідний сертифікат про участь в унікальному футбольному дійстві. Але й саме той факт, що футболісти – аматори матимуть можливість пограти на сучасному полі, куди зазвичай допускаються лише професіональні гравці, вже має надихати кожного сміливця.