Створення комфортних умов для агробізнесу на Черкащині є незмінним пріоритетом обласної влади. Про це сказав голова Черкаської ОДА на урочистостях, присвячених Дню працівників сільського господарства. Також Юрій Ткаченко вручив аграріям почесні відзнаки та нагороди до свята.

Як зауважив очільник області, щороку зростає державна підтримка агровиробництва в Україні. Водночас аграрна галузь Черкащини демонструє результативну роботу.

– Я переконаний: завдання влади – бути надійним партнером для аграріїв, – сказав Юрій Ткаченко. – Це наша політика, відколи я очолюю область. І для цього ми перебудовуємо свою роботу, лобіюємо на центральному рівні реформи у сфері сільського господарства. Як нещодавно повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, наступного року фінансування програм підтримки агровиробництва сягне понад 7 млрд грн. Бо ми маємо не тільки бути присутніми на світових ринках, потрібна глибинна переробка всередині країни. Це – політика Президента України й Уряду. Лише кілька цифр щодо державної підтримки наших аграріїв: цьогоріч суб’єкти господарювання агропромислового комплексу Черкащини залучили пільгових кредитів на 56 млн грн із належним відшкодуванням, також ми й надалі впроваджуємо в області аграрні розписки. На сьогодні на Черкащині укладено 73 аграрні розписки на понад 500 млн грн. І я вдячний кожному аграрію за співпрацю, за соціальну відповідальність, за щоденний вклад в економіку нашої області.

Нагадаємо, День працівників сільського господарства в Україні відзначають щорічно у третю неділю листопада.

За інформацією Черкаської ОДА.